Μια μέρα στο θεάτρο!

Είχα σκεφτεί πως πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων θα ήθελα να πάμε με τα παιδιά στο θέατρο.Κοίταξα πρώτα για παραστάσεις που έχουν σχέση με τις γιορτές άλλα τελικά μας δόθηκε η ευκαιρία και πήγαμε στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουμε το Μυστικό Κήπο.
Σάββατο πρωί σηκωθήκαμε αργά από το κρεβάτι,στα γρήγορα πήραμε πρωινό(όσοι έφαγαν δηλαδη) και ξεκινήσαμε.Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και τα παιδιά έιχαν ενθουσιαστεί.Φτάσαμε και μια μικρή έκπληξη μας περίμενε στην είσοδο του θεάτρου αφού για τους μικρούς θεατές υπήρχαν δωράκια και γλύκισμα.

Πήγα απροετοίμαστη και δεν είχα διαβάσει καθόλου για το έργο είδα όμως ότι πάνω στη σκηνή υπήρχαν μουσικοί με τα όργανα έτοιμα να μας ταξιδέψουν σε μελωδίες,όπως και έγινε.Ξεκίνησε το ταξίδι και τα παιδιά με τα μάτια ορθάνοιχτα παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον.Ηθοποιοί,σκηνικά,κουστούμια,φώτα εναλλαγές εικόνων και ήχων. Πρίν μπούμε μέσα τους είπα να ανοίξουν τα μάτια και την καρδιά τους,να ρουφήξουν όλη τη μαγεία.Ο γιος μου 6,5 ετών μπόρεσε να καταλάβει την υπόθεση και δεν κουνήθηκε απο τη θέση του.Το μικρό μου ναναρίνι όμως μετά την πρώτη ώρα κουράστηκε αν και δε διαμαρτυρήθηκε καθόλου.

Απο την παράσταση μάθαμε και έιδαμε πως η δύναμη της αγάπης μπορεί και κάνει θαύματα,πώς φύση και άνθρωπος είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι.Ένιωσα έντονη φόρτιση γιάτι πάντα με συγκινεί η προσπάθεια των άλλων είτε για να πετύχουν κάτι μίκρο έιτε κάτι μεγάλο.Είναι απίστευτο πόση δύναμη κρύβουμε μέσα μας και πώς μόνο η θέληση μας αρκεί για να ενεργοποιήσουμε όλη τη θετική ενέργεια που χρειαζόμαστε.
Το απολαύσαμε και περιμένουμε το επόμενο ταξίδι στον κόσμό του θεάτρου.

Πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να βρείτε εδώ

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

1 σχόλιο: