Άρρωστη μαμά:σχέδιο επιβίωσης!

Το να είσαι μαμά σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις αναπτύξει ικανότητες σούπερ ήρωα,να έχεις γίνει ακούραστη και να προσέχεις πολύ μην αρρωστήσεις και καταρρεύσει μαζί με σένα και το σύμπαν. Αυτό έπαθα εγώ πριν δυο μέρες,  είχα αρχίσει να νιώθω κουρασμένη, αλλά ξύπνησα το πρωί και ετοιμάστηκα κανονικά για τη δουλεία ,ετοίμασα τα παιδιά έκανα τη μοιρασιά στα σχολεία και εμφανίστηκα στο γραφείο.

Περνώντας η ώρα ξεκίνησε ένα ρίγος να με γυροφέρνει και ένας πονοκέφαλος που λες "θα σπάσει το κεφάλι μου" παράλληλα με έναν συνοδευτικό πονόλαιμο. Λέω θα μου περάσουν και αν δεν φτάσω να πέσω στα πατώματα όχι δεν μπορώ να δεχτώ ότι είμαι άρρωστη,με περιμένουν μετά τόσες δουλειές και υποχρεώσεις.
Όμως τα μάτια μου άρχισαν να δακρύζουν και να καίνε,η συνάδερφος που με έβλεπε μου λέει τι κάθεσαι ακόμα εδώ,έτσι τα μάζεψα και γύρισα σπίτι και παραδόθηκα  σε έναν ύπνο ατελείωτο. Στο δρόμο σκεφτόμουν ότι ευτυχώς έχω μαγειρέψει για μεσημέρι,το βράδυ κάπως θα τα βολεύαμε, ότι η στολή είναι καθαρή για την προπόνηση  και ότι  ο σύζυγος θα μπορούσε να τους πάρει από το σχολείο. Έτσι λοιπόν κοιμήθηκα χωρίς να με ενοχλήσει κανένας και μέσα στην παραζάλη μου σκεφτόμουν πάλι τι θα φάνε μετά; ποιος θα κάνει το διάβασμα; ποιος θα σιδερώσει τα ρούχα;

Τελικά έχουν την πολυτέλεια οι μαμάδες να αρρωσταίνουν; Κάτι τέτοιες στιγμές πρέπει να έχεις ένα plan b που θα μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή:

Ζήτα βοήθεια!

Δεν είναι κακό αν μπορείς να ζητήσεις βοήθεια απο μιά γιαγιά, να μαγειρέψει κάτι νόστιμο να απασχολήσει λίγο τα παιδιά,να πάνε μια βόλτα.Ακόμα και αν θέλουμε να τα κάνουμε όλα μόνες  κάποιες φορές μπορούμε να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας ειδικά αν πρόκειται για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!

Ένα dvd με παιδική ταινία μπορεί να φανεί χρήσιμο!

Μπορεί να μη μας αρέσει η ιδέα αλλά όταν ψήνεσαι στον πυρετό και θέλεις απλώς να κλείσεις τα μάτια σου και να αφεθείς για κανένα δίωρο στη θεραπευτική ιδιότητα του ύπνου, τότε μια παιδική ταινία είναι η λύση στο πρόβλημα σου.

Θέμα φαγητό!

Ακόμα και το να σηκωθείς από το κρεβάτι σου φαίνεται βουνό, πόσο μάλλον να ξεκινήσεις μαγείρεμα. Λοιπόν τα ντελίβερυ θα κλείσουν; Ένα τηλεφώνημα θα βρεις το κουράγιο να το κάνεις και να παραγγείλεις κάτι όσο θεωρείς πιο υγιεινό(!).

Τώρα ζωγραφίζουμε!

Εμείς ξαπλωμένες και τα παιδιά δίπλα να ζωγραφίζουν είναι κάτι σχετικά εύκολο αν και δε ξέρω για πόση ώρα θα μπορούσε να τους απασχολήσει αυτό. Ωστόσο πάντα ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ίσως είναι ξεκούραστο επίσης η και το διάβασμα ενός βιβλίου.

Μετά από όλα αυτά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι καλύτερα η μαμά να μην αρρωσταίνει από την άλλη όμως αν συμβεί αυτό,φροντίστε να ξεκουραστείτε όσο γίνεται περισσότερο, να μαζέψετε δυνάμεις για να μπείτε και πάλι δυναμικά στο παιχνίδι!


          


nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

2 σχόλια: