ΕΧΩ ΜΙΚΡΟ ΜΩΡΟ,ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΩ ΔΕΝΤΡΟ;ΤΑ DOS ΚΑΙ ΤΑ DONT'S


Έφτασαν τα Χριστούγεννα και εσείς που έχετε μικρά παιδάκια αναρωτιέστε ακόμα αν πρέπει να στολίσετε δέντρο ή όχι.Σίγουρα σκέφτεστε τους κινδύνους αλλά και πόσο αγχωτικό είναι να έχετε συνέχεια το νου σας στο δέντρο.Με λίγη οργάνωση όμως νομίζω θα μπορέσετε να απολαύσετε  χαλαρές στιγμές μέσα στο γιορτινά στολισμένο σπίτι σας.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ


  • Αν στήσετε το δέντρο σας μπροστά από καλοριφέρ για παράδειγμα,μπορείτε εύκολα να το δέσετε από πίσω για να αποφύγετε τυχόν πτώση του.Αν αυτό δεν είναι εφικτό, βεβαιωθείτε ότι το έχετε στερεώσει πολύ καλά και για μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείτε τριγύρω να στήσετε χαμηλά κάγκελα και να δυσκολέψετε την πρόσβαση.
  • Αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τα γυάλινα στολίδια τότε τοποθετήστε τα στο πιο ψηλό μέρος του δέντρου εκεί όπου δεν θα μπορεί να τα φτάσει το μωράκι σας.Χαμηλά βάλτε λούτρινα στολίδια,που θα μπορεί να τα βάλει στο στόμα χωρίς κίνδυνο.Μια ωραία ιδέα είναι και τα στολίδια  με κουδουνάκια που σίγουρα θα του κεντρίσουν το ενδιαφέρον γιατί όλοι ξέρουμε πόσο λατρεύουν τους ήχους.
  • Επίσης αν δεν θέλετε να βρείτε τον μπελά σας,μην βάλετε κάτω από το δεντρό κουτιά με δώρα γιατί σίγουρα θα χρειαστεί να τα τυλίξετε ξανά και ξανά.Αντιθέτως αφήστε κάποια από τα παιχνίδια του για να μπορεί να τα παίρνει και να παίζει δίπλα από το δέντρο,αφού χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα το περνάει εκεί τριγύρω. 
  • Ακόμα ένα λάθος που έκανα εγώ την πρώτη φορά που στόλισα με μωρό που μπουσουλούσε ήταν να ρίξω χιόνι στο δέντρο. Παταγώδης αποτυχία,ήμουν συνέχεια από πίσω του γιατί τα έβαζε στο στόμα και είχα αγχωθεί πραγματικά πολύ,οπότε απλά μην το κάνετε εσείς.
  • Τέλος ελέγξτε καλά τα φωτάκια,κρύψτε εκτεθειμένα καλώδια και πρίζες. 
ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ
  • Μην κάνετε αρνητικές σκέψεις και δεν στολίσετε.Αφήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων να μπει στην καρδιά σας και ζήστε αυτές τις τόσο όμορφες ημέρες του χρόνου μαζί με τα παιδιά και ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Καλές γιορτές!
σας φιλώ,
Δέσποινα

nanarinia

Θα με βρείτε κι εδώ:

2 σχόλια:

  1. Θυμάμαι όταν ήταν τα κορίτσια μου τόσο μικρά έβαζα το δέντρο κοντά σε γωνία τοίχου για καλύτερη στήριξη και όλα τα στολίδια μας ήταν πάνινα! Καλές γιορτές εύχομαι! Φιλιάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αυτό με τα μαλακά στολίδια είναι η λύση τελικά! Καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!

      Διαγραφή